8 Ağustos 2015 Cumartesi

                                                            İNSAN OLMAK

Bu kadar zor mu insan olmak?  Erdemi yakalamak bu kadar zor mu?  Neden hala insani değerler yolunda çabaladıklarını söyleyenler,  karşılarındakini daha fazla incitmekte? Neden Hala bir yığın yalanlar söylenmekte? Yalanların en korkuncu sevgiye dair söylenenler değil mi?

İnsan sevgiyle yaratıldı. Sevgiyle atıldı tohumlar. Bu nedenle insan sevgiyi özünde hisseder  ve sevgi sözcüklerine daha kolay inanır. Daha kolaydır bu nedenle baştan çıkması. Sevgiyle aldatmadır bu nedenle en kahredici olanı.

Söylenmemeli. Sevgiyi hissetmeyen yürekler  sevgiden söz etmemeli. Sevgiyi kullanmamalı. Sevgiyi isteklerine alet etmemeli.  Sevginin onurunu yüceltmekse insan olmanın en büyük erdemi,  sevgiye dair hiçbir şey  ortalığa saçılmamalı. Ama, sahtekarlık öylesine yerleşmiş ki benliklere, egolar öylesine şişirilmiş ki sevgiyle, sevilmenin değeri ayaklar altına çoktan alınmış bile. İnsana değer vermek, insan olmanın birinci özelliği değil mi?

Nerede  örnek aldığımız kişilikler? Nerede okuduğumuz öyküler? Nerede bizlere dürüstlüğün ilke olması gerektiğini öğretenler? Yalanlar üzerine kurulan dünyaların , inananları  daha ölmeden karanlığa götüreceğine inanan bilinç nerede?  Ne oldu bize?

Kim  bilebilir başına geleceği önceden?  Hangi yürek sevdiğinden incineceğine inanır ?  Hangi sezgiye bu anlamda yön verilir de, o sezilen isimlendirilir?  İnanmak, güven nerede?  Güvenmeden nasıl yaşar insan? Yalnızlık Allah’a mahsus değil mi?  Dağlar mı bekler bizleri mağaralarında? Ya sulanması gereken ekinler? Ya çiçekler? Elini uzatmaz mı  insan insana? Bir çırpıda sokağa itilir mi?

Kim gülümser Ay’a? Kim gülümser ovaya?  Buğday başaklarının bir gün gelip de ekmek olacağına kim inanır artık? Her şey  kandırmacalarla örülmüşse insanda,  kim insandır artık?

O mucize yaratılmış hangi cehennemi gördü acaba?  Gerçekte yeri cennet değil miydi semalarda? Yalanlarla beslenen gönüller, yalanlar üreten gönüllerde  yeşerir mi?  Sevgiyle aldatılıyorsa insan, yalanın kendisi bile gülmez mi bu işe?

                                                                                                                                         Serap Demirağ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder